www.sag.sk>recepty vianocny-punc
Vianočný punč
Potrebujeme:
 – 1,5 l čaju (alebo vody)
 – 40 dkg cukru
 – 6 pomarančov
 – 2 citróny
 – klinčeky
 – kúsok celej škorice
 – 1 l červeného vína
 – 0,5 l rumu (aj trocha menej)
Postup:
Do hrnca nalejeme čaj, pridáme cukor, zo 4 pomarančov a z 1 citróna ostrúhanú
kôru, škoricu a klinčeky a asi 5 minút všetko povaríme. Potom zmes prelejeme
sitkom do inej nádoby, prilejeme víno, postavíme na oheň, zahrejeme takmer do
varu, potom odstavíme, prilejeme šťavu z pomarančov a citrónov, rum a zamiešame.
Hotový punč nalejeme do nahriatych pohárov a podávame.
www.sag.sk>