www.sag.sk>recepty vajecny-konak
Vaječný koňak
Potrebujeme:
 – 3 žĺtka
 – 300 g práškového cukru
 – konzerva (ne)sladeného mlieka
 – 0,5 l vodky
 – 0,5 ~ 1 l rumu (pomer vodka:rum je od 1:1 po 1:2 - doladiť podľa chuti :)
Postup:
Žĺtka dobre rozmixujeme s práškovým cukrom, potom pridáme (ne)sladené mlieko
a všetko dobre premiešame. Prilejeme vodku a rum (podľa chuti - ale pozor, chuť
likéru bude po vychladení iná!) a znovu premiešame. Hotový likér prelejeme do
fliaš a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho pretrepeme (navrchu sa vytvorí
„zátka“ z peny, ktorá nie je na závadu - likér len treba dobre pretrepať)
a požívame podľa chuti :)
www.sag.sk>