www.sag.sk>recepty slonie-zradlo
Slonie žrádlo
Potrebujeme:
 – 2,5 polievkovej lyžice oleja
 – 2,5 polievkovej lyžice horčice
 – 1 paradajkový pretlak
 – 6 kociek (čajových lyžíc) cukru
 – 1 čajovú lyžicu soli
 – chili korenie na špičku noža
 – 1 kg diétnej salámy
 – 1 pohár zaváraných uhoriek
 – 6 veľkých cibúľ
 – 2 sáčky mrazenej zeleniny
 – 2 tatárske omáčky
Postup:
Uvaríme olej, horčicu, paradajkový pretlak, cukor, soľ a chili, a necháme
vychladnúť. Salámu, uhorky a cibuľu pokrájame, zmiešame s mrazenou zeleninou,
tatárskou omáčkou a vychladenou omáčkou z pretlaku. Všetko dôkladne premiešame.
Necháme odstáť v chlade.
www.sag.sk>