www.sag.sk>recepty chlieb Chlieb Potrebujeme: – 2 ČL oleja – 375 ml (1,5 hrnčeka) vody – 1 ČL cukru – 1 ČL octu – 10 g (1/4 balíčka) droždia – 50 g (1/2 hrnčeka) ražnej múky – 50 g (1/2 hrnčeka) ovsennej múky – 50 g (1/2 hrnčeka) celozrnnej múky – 325 g (3 hrnčeky) hladkej múky – 20 g (2 PL) ovsenných vločiek – 20 g (2 PL) slnečnicových semienok – 10 g (1 PL) ľanových semienok – 1 ČL soli Postup: Olej nalejeme na háky, a do pekárničky nalejeme vodu. Do vody pridáme cukor, ocot a rozmrvené droždie. Nasypeme všetky druhy múky, a pridáme všetky druhy semiačok (múku a semiačka môžeme nachystať aj v osobitnej mise, kde to všetko spolu premiešame, a až potom to nasypeme do pekárničky). Nakoniec pridáme soľ, a nastavíme príslušný program na pečenie chleba (v našom prípade program č. 2).