www.sag.sk>recepty chlieb
Chlieb
Potrebujeme:
 – 2 ČL oleja
 – 375 ml (1,5 hrnčeka) vody
 – 1 ČL cukru
 – 1 ČL octu
 – 10 g (1/4 balíčka) droždia
 – 50 g (1/2 hrnčeka) ražnej múky
 – 50 g (1/2 hrnčeka) ovsennej múky
 – 50 g (1/2 hrnčeka) celozrnnej múky
 – 325 g (3 hrnčeky) hladkej múky
 – 20 g (2 PL) ovsenných vločiek
 – 20 g (2 PL) slnečnicových semienok
 – 10 g (1 PL) ľanových semienok
 – 1 ČL soli
Postup:
Olej nalejeme na háky, a do pekárničky nalejeme vodu. Do vody pridáme cukor,
ocot a rozmrvené droždie. Nasypeme všetky druhy múky, a pridáme všetky druhy 
semiačok (múku a semiačka môžeme nachystať aj v osobitnej mise, kde to všetko
spolu premiešame, a až potom to nasypeme do pekárničky). Nakoniec pridáme soľ,
a nastavíme príslušný program na pečenie chleba (v našom prípade program č. 2).
www.sag.sk>