www.sag.sk>prazenie-kavy-3
Praženie zelenej kávy vo vylepšenej doma vyrobenej pražičke

1) takto vyzerá moja pražička 2.0 :)
Novú (čistú) konzervu aj s vekom som si kúpil v obchode, dve (trochu väčšie) lopatky som
vyrobil z plechu (čo som mal doma z nejakej konzervy), a čosi som zrecykloval zo starej
pražičky. Konzervu som pre istotu znova vypálil v ohni :)


2) pražička je síce kratšia, ale zato širšia. Takže objem je vo výsledku väčší, a pražím
až 200 g kávy (zmestí sa aj viac, ale toto mám tak na 2 týždne - nech to mám čerstvé :)
Otváranie (a optickú kontrolu) robím ako predtým, čiže toto som zatiaľ nevylepšil, ale
už mám jeden nápad, ako na to. Zatiaľ mi to však nevadí, takže asi to dopadne ako s tým
stojanom a kľukou (ktoré doteraz stále nemám :)


3) ešte celkový pohľad na pražičku - tu vidieť aj to bočné otváranie, takže môžem využiť
skoro celý jej objem (treba pamätať na to, že káva pri pražení zväčšuje svoj objem)


4) a pražíme na veľkom ohni - klasika, držím v dvoch rukách a otáčam (ako mi napadne :)


5) po upražení na požadovaný stupeň to vysypem na plech a poďho na lódžiu.
Tam to premiešam a prefúkam, nechám vychladnúť do druhého dňa. Potom to už
len nasypem do nádobiek, a vychutnávam si čerstvú kávu.


www.sag.sk>